Extra helikopterdek Medisch Spectrum Twente

In de zomer en najaar van 2019 is door Aviation Support onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het installeren van een tweede helikopterdek op het dak van het voormalige Thoraxgebouw van het Medisch Spectrum Twente te Enschede, omdat het met enige regelmaat voorkomt dat zowel Lifeliner 3 of 4 van de ANWB Medical Air Assistance  alsmede een helikopter van de Duitse ADAC Luftrettung zich tegelijkertijd of kort na elkaar aandienen voor een landing op de helihaven van het MST. Een alternatieve landingsplaats in de nabijheid van het ziekenhuis is niet voorhanden.

De bestaande helihaven van het MST wordt voornamelijk gebruikt door de traumahelikopter Christoph Europa 2 van de Duitse ADAC Luftrettung, met standplaats Rheine, die met een cirkelvormig inzetgebied met een straal van 70 km een groot deel van Twente, Overijssel en een gedeelte van Gelderland bestrijkt en door de traumahelikopter van Christoph Westfalen van de Duitse ADAC Luftrettung, met standplaats Greven op de luchthaven Münster/Osnabrück met een cirkelvormig inzetgebied met een straal van 150 km, dat een groot deel van oost Nederland beslaat.

Het resultaat van het onderzoek was positief, maar om budgettaire redenen heeft de Raad van Bestuur van het ziekenhuis besloten de uitwerking van de plannen voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Comments are closed.

Spring naar toolbar